Uw advocaat verkeersrecht

Hebt u een verkeersovertreding begaan? Of beging een van uw werknemers een fout in het verkeer? En hebt u een dagvaarding in de bus gekregen om voor de politierechtbank te verschijnen? We verdedigen u burgerrechtelijk en strafrechtelijk tegen verzekeringsmaatschappijen en voor de rechtbank.

Juridische hulp bij verkeersovertredingen

De wetten van het verkeersrecht zijn helaas vaak niet duidelijk en veranderen dikwijls. Maar dankzij onze expertise in verkeersrecht bent u zeker dat u de juiste hulp krijgt.

Laat uw advocaat verkeersrecht u gratis helpen

Kijk eerst na of de optie rechtsbijstand actief is in uw autoverzekering. Zo hoeft u niets te betalen voor de diensten van uw advocaat verkeersrecht. Tip: het is niet uw verzekeringsmaatschappij die bepaalt welke advocaat uw dossier moet behandelen. U  kiest die zelf. Laat uw makelaar of verzekeringsmaatschappij daarom meteen weten welke advocaat u wilt inschakelen.

Sta sterk vanaf de dagvaarding

Er zijn verschillende redenen waarom u gedagvaard kunt worden. Onder andere:

 • Alcoholintoxicatie – u hebt te veel alcohol in uw bloed.
 • Dronkenschap – u bent zichtbaar dronken.
 • Rijden onder invloed – ook van drugs
 • Snelheidsovertreding
 • Vluchtmisdrijf
 • Rijden zonder autoverzekering of keuringsbewijs

Voor al die gevallen is een advocaat cruciaal om u te verdedigen voor de politierechter. Uw advocaat verkeersrecht kijkt uw dossier in, bestudeert het en roept verzachtende omstandigheden in.

We verdedigen u voor de rechter, maar ook tegen verzekeringsmaatschappijen.

Juist omgaan met voorstellen

Het Openbaar Ministerie kan u voorstellen om nog voor de zitting van de politierechtbank:

 • Een snelheidscursus te volgen
 • Een alcoholcursus te volgen
 • Een minnelijke schikking te betalen

Uw advocaat verkeersrecht helpt u om daar juist over te communiceren met het Openbaar Ministerie.

Uw advocaat verkeersrecht is er voor u tot na de uitspraak

Moet u toch voor de politierechtbank verschijnen? Dan kan de politierechter verschillende straffen uitspreken:

 • Geldboete
 • Rijverbod
 • Verplicht alcoholslot
 • Het opnieuw afleggen van de 4 examens: theoretische en medische proeven en het theoretisch en praktisch rijexamen

De politierechter kan voor hij een straf oplegt ook een onderzoeksmaatregel opleggen. Zo kan hij een rijgeschiktheidsonderzoek bevelen als hij twijfelt aan uw capaciteit om in de toekomst nog een voertuig te besturen.

Wanneer u uw rijbewijs nog geen 2 jaar geleden hebt behaald, moet u uw theoretisch of praktisch rijexamen verplicht opnieuw afleggen.

Ook daarbij is de hulp van uw advocaat verkeersrecht van groot belang.

Juridische bijstand bij verkeersongevallen

Bent u als voetganger of fietser slachtoffer van een verkeersongeval? Bent u met uw wagen bij een verkeersongeval betrokken? Dan hebt u waarschijnlijk materiële schade, en misschien ook fysieke of morele schade. Uw advocaat verkeersrecht helpt u om een bedrag op uw schade te plakken en dat van uw tegenpartij te vorderen.

Als u slachtoffer bent van een verkeersongeval, helpen we u om een schadevergoeding te krijgen.

Krijg uw schade vergoed

Verzekeringen spelen een grote rol in de toekenning van een schadevergoeding. Vaak weigeren ze om schade te vergoeden omdat ze bijvoorbeeld niet erkennen dat hun verzekerde een fout heeft begaan. Uw advocaat verkeersrecht bewijst voor u het oorzakelijke verband tussen de fout en de schade zodat u toch een schadevergoeding krijgt van de verzekering van de tegenpartij.

Een gewaarschuwd man ...

U krijgt van ons ook preventief advies over hoe u zich het beste indekt in specifieke situaties. Zo minimaliseert u de kans dat u aansprakelijk bent en maximaliseert u de kans op een schadevergoeding.